Звичайна версія Розмір шрифта: A A A Схема кольорів: A A A
Мінекономіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду
17.06.2021 | 15:16 | Відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації.
Відповідний наказ Мінекономіки від 01.04.2021 року № 679 (cutt.ly/kbMY4YL) набув чинності 18.05.2021 і буде введено в дію через 3 роки.
Наказ встановлює правила зазначення «країни походження» або «місця походження» в маркуванні:
  • м'яса великої рогатої худоби;
  • свинини;
  • баранини і козлятини;
  • їстівних субпродуктів великої рогатої худоби;
  • м'яса та їстівних субпродуктів свійської птиці;
  • меду;
  • необробленої оливкової олії (virgin olive oil) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).

Наказ розроблено на основі вимог 5-ти актів, тому він робить нас ще на крок ближче до створення спільного ринку харчових продуктів з Європейським Союзом.

Партнери з проєкту EU4SaferFood підготували інфографіку про перелік харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження.

Міністерство економіки України 01008, Україна, м. Київ,
вул. Грушевського, 12/2